LETURES DE CIÈNCIES

Pensant en els lectors més grans interessats en temes científics i als quals els vénen de gust a vegades alternatives a les novel·les de gèneres més habituals, hem adquirit cinc títols fonamentals del que podríem anomenar “literatura científica”:

  • Ante todo no hagas daño, de Henry MARSH; tot un èxit recent de crítica i públic, són les memòries professionals d’un neurocirurgià que, a punt de jubilar-se, reflexiona i recorda amb valentia èxits i fracassos en l’exercici d’una de les branques més arriscades de la medecina.
  • El tío Tungsteno, d’Oliver SACKS;  memòries d’infantesa amb el rerefons de la Segona Guerra Mundial en què el protagonista descobreix la ciència com a vocació, gairebé com a forma de vida.
  • Breu història de gairebé tot, de Bill BRYSON ; respostes planeres, apassionants, divertides… a les grans preguntes sobre el món que ens envolta, des de la física quàntica a l’antropologia passant per les matemàtiques, la geologia, la química…
  • ¿Está usted de broma, Sr. Feynman?, de Richard P. FEYNMAN; Premi Nobel de Física, Richard P. Feynman fou també una personalitat genial, inclassificable i excèntrica, com reflecteix aquest llibre ple d’enginy, sorpreses i sentit de l’humor.
  • El sistema periódico, de Primo LEVI; cada element químic permet a Levi una associació sentimental i el record precisament evocat d’una vivència.

Tot i que alguns ja han començat a córrer en préstec, els teniu a la vostra disposició.

This entry was posted in Lectures, Recomanacions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s